Søde tasty Majs - 5000 frø

7005835

Dejlige søde tasty majs. Kan forspires fx i potte eller såes direkte på solrig placering fra ca. midt maj.

Kontakt altid butikken for at høre den aktuelle lagerstatus for et produkt.

En høj plante der elsker sol. Normalsøde kolber. Høst kolberne løbende, når de modnes. Meget god at grille. ’Tasty Sweet’ er en middeltidlig sort, der giver solgule, store og ensartede majskolber - søde og lækre med et godt crunch. Kolberne bliver ca. 22 cm lange, planterne ca. 150 cm høje. Majs taber hurtigt smag – derfor er nyhøstede, hjemmedyrkede majskolber langt mere smagfulde end købemajs.

Da denne varer følger sæsonen, og der kun fremstilles i begrænset perioder, tages der forbehold for at der kan være udsolgt sidst på sæsonen.

Vejledning

Ved udplantning er det en god ide at sætte de forspirede planter i en klynge, fremfor i rækker. Det samme gælder selvfølgelig, hvis man vælger at så direkte på friland. Dyrkning af majs i klynge giver nemlig en bedre bestøvning, hvilket er et kardinalpunkt i majsdyrkning. Hver enkelt majsplante har både han- og hunblomster. Hanblomsterne er de græslignende duske, der sidder i toppen af planten, mens hunblomsterne er det støvfang, der som lange silketråde hænger ud af kolben. Støv fra hanblomsterne skal drysse eller blæse ned på hunblomsterne og der skal ske bestøvning for hver enkelt kerne på kolben. En dårlig bestøvning vil resultere i kolber med få og spredte kerner – derfor er det en god ide at hjælpe til ved at placere planterne samlet. Er det koldt og regnfuldt, når bestøvningen skal finde sted, kan det desværre også betyde et dårligt resultat. Den vellykkede bestøvning vil derimod resultere i store, sunde kolber, der er tæt besat med majskorn – normalt 2-4 kolber pr. plante. Da der sagtens kan drysse støv fra én plantes hanblomster til en anden plantes hunblomster, bør man ikke dyrke flere sorter i nærheden af hinanden, idet sorterne så risikerer at 'forurene' hinanden.

Varedeklaration

Danmark ligger egentlig på nordgrænsen for dyrkning af majs med vor relativt korte nordiske sæson, så for at få succes med hjemmeavlede majs er det en god ide at forspire dem. Majs sås i potter el.lign. lige omkring 1. maj og sættes til forspiring et varmt sted ved 20-30 grader. Ved god varme spirer frøene normalt i løbet af 3-6 dage, småplanterne er græsagtige. Når de har spiret, kan de tåle et mellemophold i drivhus, for derefter at blive plantet ud på friland, når al risiko for nattefrost er ovre – det er først i slutningen af maj! Har man ikke mulighed for at forspire, er man kommet for sent i gang eller ønsker man sig en mindre majsmark, kan man så direkte på friland, men jorden skal i så fald være min. 15 grader varm.

Tips & Tricks

Majs skal høstes, inden kernerne er fuldmodne, hvis man vil spise dem friske. Afhængig af sort går der 70-100 dage fra såning til høst. Det rette høsttidspunkt findes dels ved at se på trådene, der hænger ud af kolben – de skal være brune og visne. Og dels ved forsigtigt at linde på kolbens grønne yderblade og med en negl presse lidt saft ud af en kerne. Hvis saften er mælkeagtig, er kolben spiseklar. Er den ikke det, lukkes yderbladene bare forsigtigt til igen.

Mærke Nordic Seed
EAN/GLN nummer 5703826204311
Vægt (kg) 2
Coated Ja
Frøtype Grøntsager,Vildtblandinger

Relaterede Produkter

Andre kunder købte også disse produkter