Dyrkningsvejledning: Bør ikke lægges direkte fra køl, hvorfor knoldene 14 dage før lægning gerne skal begynde at tilpasses udetemperaturen. Jordtemperaturen skal være mindst 10°C i 10 cm dybde ved lægning for at reducere dannelsen af kondens og udvikling af rodfiltsvamp.
Kartofler skal altid lægges i godt vejr og i et godt forberedt såbed, med tilstrækkelig løs jord til at sikre god rodudvikling. Læggedybden bestemmes ud fra kartoflernes størrelse, hvor de bør ligge i mellem 10 og 16 cm dybde, hvoraf de største knolde skal lægges dybest.
Gødningen skal gerne tildeles én gang, og gerne placeres under lægningen. Endvidere er det vigtigt at være opmærksom på, om der er nok kalium i jorden for at undgå misfarvning efter kogning og for at forbedre lageregenskaberne.
Mikado har høj resistens mod virus Y, hvorfor den er nem at håndtere i læggekartoffelproduktion. For at bevare spisekartoffelkvaliteten på lageret, skal knoldene opbevares mørkt for at undgå at de bliver grønne.
Opbevaring af læggekartofler: ≈ 4-6 ºC
Opbevaring af spisekartofler: ≈ 6-8 ºC
|